MEDOVÉ ŘEZY

Tyto medové řezy jsou pouze pro velmi zkušené kuchařky nebo kuchaře. Lehce můžete ztratit nervy a těsto bude putovat do koše. Těsto se špatně zpracovává, je náročné na přípravu a celý dezert není zrovna levný. Pokud překonáte počáteční problémy a nebudete šetřit, můžete se těšit na skvělý chuťový zážitek. Originální recept je ve dvojnádobném množství.

  • Pouze pro zkušené hobby kuchaře
  • Příprava a pečení 1,5 hodiny

Suroviny:

Medové pláty:

  • 1,5 lžíce medu
  • 50 g másla
  • 75 g cukru
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 1 vejce
  • 300 g hladké mouky

Postup přípravy:

Suroviny bez hladké mouky vložíme do hrnce a dáme na sporák, popř. do vodní lázně. Šleháme do konzistence podobné šodó a poté až do vychladnutí. Poté přidáme mouku a vypracujeme těsto, které rozválíme na pečícím papíru. Vyjdou nám 2 placky. Pokud budete používat originální množství (2×) vyjdou vám placky 4. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 5 minut.

Krém:

  • ½ l mléka
  • 1 vanilkový puding
  • 250 g másla
  • 100 g cukru
  • Kyselejší marmeládu
  • Rum (nemusí být)

Postup přípravy:

Puding si uvaříme dle návodu a necháme vychladnout. Změklé máslo vyšleháme s cukrem a zašleháme do něj vychladlý puding. Můžeme přidat kapku rumu. Vychladlé pláty rozpůlíme, budeme mít tedy 4 pláty. Pláty potřeme marmeládou, poté krémem a postup opakujeme. Hotový dezert necháme na chladném místě, nejlépe přes noc rozležet.

Dostupnost na dotaz

Email na výrobce

info@remeslarna.cz

Štítky produktu

Místnost Kuchyň, jídelna